ponedjeljak, 24. rujna 2018.

Treće blogersko druženje, najbolje druženje


Kad se sjetim prvog blogerskog druženja i one nervoze, kako će biti, kakva će biti atmosfera, kakvi će ljudi biti, nisam ni slutila da će šest mjeseci kasnije ti ljudi biti prijatelji, podrška i jedna velika sreća a tek onda kolege blogeri.


Divnu Enzitinu kuhinju smo ispunili smijehom, veseljem i ljubavlju, što prema hrani, što prema ljudima s kojima dijelimo tu strast prema okusima i mirisima. Moram priznati da sam s ovim ljudima našla svoje sretno mjesto. U kuhinji. I tek je prošao taj divan susret a već se veselim sljedećem. Priznajem.



Odlična ekipa s Gastro.hr.-a nas je opet okupila u velikom broju, opremili nas namirnicama, alatima, smjestili nas na radna mjesta, dali nam u ruke čašu prefinih Puklavec vina (u koja smo zaljubljeni još od gastro putovanja kroz Sloveniju) a neki su posegnuli i za čašom Luftbremzer gina te smo mogli krenuti.




Rasporedili smo se po radnim jedinicama i krenuli u upoznavanje opreme s kojom ćemo raditi. Naime, tema ovog susreta su bila tijesta. A znate što vam treba za dobro tijesto? KitchenAid.


Oh, da. Svatko od nas je potajice zaljubljen u ovaj čarobni uređaj i svi smo jedva čekali krenuti mijesiti naša tijesta. Pošto naš blog počiva na tradiciji i jedno od veselja mi je svakako i mijesiti, osjetiti tijesto u rukama, rijetko koristim ikakvu pomoć no ovom nisam mogla odoljeti.
Vjerujem da mi bake ne bi zamjerile, one najbolje znaju koliko je muke u jednom ovakvom tijestu a mene je na ovom susretu dopalo ono vučeno.


Za dobro tijesto je bitno i dobro brašno a da imamo najbolje, pobrinuli su se iz OPG-a Siladi, koji su nas opremili vrhunskim brašnom i uljima te su svakako pomogli da se i na ovom susretu svatko od nas prezentira u najboljem svjetlu.


Kao što sam već rekla, bilo nas je mnogo i svi smo radili neku vrstu tijesta.



Draga Ena s bloga Foodgasm je radila lijevano tijesto. Palačinke od buče s čokoladom koje je uobličila u tortu. Rado bih da možete probati kako se to topilo u ustima. No da ne bi bilo prejednostavno, Ena nas je počastila i kljukušom, tradicionalnim receptom za tijesto preliveno umakom od kiselog vrhnja i češnjaka. Moram li reći da smo bili oduševljeni?


Skakutali smo od jedne do druge radne jedinice, gurali se da pomirišemo što nam to drugi spremaju a ekipa s bloga Sweety and spicy nam je već donijela na testiranje svoj domaći ajvar koji su to jutro pripremali.


Bio je odličan, nevjerojatno kremast. Zaljubili smo se i znali smo da će njihovo jelo s temom tijesta također biti pun pogodak. I bilo je. Domaća tjestenina koju su punili paštetom od teleće jetre te sve to na kraju poslužili u krepkoj juhici nas je taman okrijepila kad je trebalo.



Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju je svoje dizano tijesto odlučio prezentirati u dvije varijante, onoj slatkoj i slanoj.


Slatka varijanta je bila punjena sa suhim šljivama. Inače nisam obožavatelj šljiva no ovo je bilo savršeno, a punjenje je bilo kao najfiniji pekmez od šljiva koji sam ikada imala prilike probati.  Oduševila nas je i slana varijanta, rolice s pestom koje smo čupkali još vruće da probamo.




Da ljubav prema hrani ide u paru dokazuje i Vedranova supruga Mihaela, koja nije food blogerica ali je uz pomoć našeg dragog Marka Josipovića, spremala pitu od jabuka.



Marko s bloga Marko bakes je, logično, odlučio svoj put nastaviti u Velikoj Britaniji na studiju slastičarstva te nije mogao biti s nama fizički no zahvaljujući Instagram live opciji, vodio je Mihaelu kroz recept za pitu i tako bio s nama. Pita je uspjela unatoč tehničkim poteškoćama i mogli smo uživati u još jednom slatkom receptu.


Da nikad nije dosta slatkog dokazala je i Andrea koja je spremala također prhko tijesto i razmazila nas pitom od šljiva u kojoj su se skrivali i tostirani lješnjaci.


Ništa manje nismo ni očekivali od ponosne vlasnice bloga s imenom Cukar a da ne zaostaje ni sa slanim je dokazala kad se uhvatila u koštac s pripremom gyoza s ekipom Gastro.hr-a i finiširala ih bez greške.


Još jednim slatkim tijestom nas je iznenadio Darko Kontin koji je od prošlog susreta kad je vodio radionicu korištenja društvenih mreža napredovao do svog mjesta u ovoj kuhinji.


Šalim se, Darkovi recepti su svima poznati i puno se očekivalo od njega i ovaj put. I nije podbacio.
Kuhano tijesto je bila njegova kategorija a odlučio se za profiterole s kavom i čokoladom. Već me kupio s čokoladom i svakako mi je ovo bilo jedno od najdražih jela ovog grupnog kuhanja.


I na kraju, da ne bi sve bilo tako slatko, mi smo se odlučili svoje vučeno tijesto napuniti s dvije vrste slanog nadjeva. Jedna je bila punjena janjetinom i paškim sirom, a druga svježim vrganjima.


Naravno da se moje jelo najduže čekalo jer je trebalo vidjeti što svi drugi rade i podružiti se između koraka pa se tako odužila i priprema. Nadam se da se isplatilo čekati.


Rad s KitchenAidom je bio iskustvo samo za sebe i tijesto je ispalo savršeno. Volim se hvaliti da radim odlična tijesta ali sad je bilo još bolje. Koliko god sam prije strepila od javnog kuhanja, toliko sam se uz ove ljude opustila.

Od svog prvog vučenog tijesta koji sam radila za blog, kad mi je od nervoze pala boca ulja na pod, do ovog, s ne baš puno tih tijesta između, bez ikakvog straha, jer nitko neće zamjeriti ako ne bude savršeno. Svi ćemo si čestitati na odlično odrađenom poslu jer svi znamo koliko je ljubavi iza svakog ovog jela.



Neću vam sad pričati o receptu, on će doći u sljedećem postu a sad ću vam pričati o atmosferi.
Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo divna ekipa ljudi, od kolega blogera do organizatora. Svaka osoba koja je ušla u prostor Enzite, bila je pozitivna i toliko je lako kuhati i družiti se u takvom okruženju.




Nije tu bilo samo hrane i vina, pričalo se i o kavi. Naš najpoznatiji barista Nik Orosi nas je počastio svojim prisustvom i kratko nas uveo u svoj svijet. Miris kave je ubrzo pokrio sve ostale mirise i mogli smo samo pozorno slušati s koliko strasti i ljubavi Nik priča o onome što najbolje poznaje.



Isto tako bi svatko od nas tamo satima mogao pričati o hrani, namirnicama, receptima a bome i o tome što će se uz jelo popiti. Volim ova naša druženja i količinu pozitivne energije s kojom odlazim kući.




To zaista jest neprocjenjivo i iznimno sam zahvalna Gastro.hr-u što smo i mi dio ove divne priče.
Hvala i Nataši koja je pratila i nas koji nemamo kod kuće to čudo od KitchenAida i pomagala nam u svakom koraku da bi što bolje upoznali uređaje te nas poslala doma s divnim poklonima.















Nema komentara:

Objavi komentar