Blagdansko vrijeme miriše na fina pečenja i dok nam je već dosta hrane, uvijek ima mjesta za još malo.
Dok se pitate što pripremiti za novogodišnji ručak, evo prijedloga i od nas, iako je upravo ovo bio naš božićni ručak.
Pošto sam kuhala i pekla za naše malo društvo za Badnjak, bila sam oduševljena idejom da za Božić ne trebam kuhati već smo samo sjeli za stol i pojeli. Ok, fotkalo se malo prije.
Zvonimirov tata je zaslužan za pripremu ovog finog komada mesa a sama priprema je trajala dva dana.
Prvi se dan komad mesa (fedrih, nisam ni ja znala što je točno, no to je komad vratine zapravo), dobro nasoli i našpika češnjakom. Odmah se omota u svinjsku maramicu i tako leži do drugog dana kad ide na pečenje.
Peklo se dugo i na manjoj temeperaturi. Moram priznati da ne znam baš sa pećima na drva pa ne mogu to ni ocijeniti ali da ja to radim u pećnici na struju, stavia bih prvo na 180 stupnjeva pa smanjila na 160 i pekla sat i pol cca i pred kraj opet zapekla na višoj temperaturi. U međuvremenu se meso okrene i podlije s msnoćom u protvanu.
Kad je pečeno? Kad maramica počne šuškati, znate, kao čvarci u jednom od prethodnih postova.
Rezalo se prekrasno, meso se bez problema odvajalo od kostiju a za stolom se jedva čekalo da se može navaliti na divan komad mesa uz domaće mlince kao prilog.
Želimo vam svima obilje sreće, zadovoljstva i prije svega, ljubavi, za vas i vaše najbliže!
Sretnu i uspješnu novu 2016. godinu žele vam
Zvonimir i Kasandra!
Nema komentara:
Objavi komentar