četvrtak, 31. prosinca 2015.

Fedrih u maramici


Blagdansko vrijeme miriše na fina pečenja i dok nam je već dosta hrane, uvijek ima mjesta za još malo.
Dok se pitate što pripremiti za novogodišnji ručak, evo prijedloga i od nas, iako je upravo ovo bio naš božićni ručak.


Pošto sam kuhala i pekla za naše malo društvo za Badnjak, bila sam oduševljena idejom da za Božić ne trebam kuhati već smo samo sjeli za stol i pojeli. Ok, fotkalo se malo prije.
Zvonimirov tata je zaslužan za pripremu ovog finog komada mesa a sama priprema je trajala dva dana.


Prvi se dan komad mesa (fedrih, nisam ni ja znala što je točno, no to je komad vratine zapravo), dobro nasoli i našpika češnjakom. Odmah se omota u svinjsku maramicu i tako leži do drugog dana kad ide na pečenje.Peklo se dugo i na manjoj temeperaturi. Moram priznati da ne znam baš sa pećima na drva pa ne mogu to ni ocijeniti ali da ja to radim u pećnici na struju, stavia bih prvo na 180 stupnjeva pa smanjila na 160 i pekla sat i pol cca i pred kraj opet zapekla na višoj temperaturi. U međuvremenu se meso okrene i podlije s msnoćom u protvanu.


Kad je pečeno? Kad maramica počne šuškati, znate, kao čvarci u jednom od prethodnih postova.Meso smo ostavili da se ohladi do idućeg dana, taman za božićni ručak.
Rezalo se prekrasno, meso se bez problema odvajalo od kostiju a za stolom se jedva čekalo da se može navaliti na divan komad mesa uz domaće mlince kao prilog.
Hvala vam što ste bili uz nas ove godine, 2015. ćemo uvijek pamtiti kao onu kad se rodio naš mali blog, Forking Croatia, a veselimo se novoj 2016., s novim receptima, izazovima, kuhinjama i prijateljima!

Želimo vam svima obilje sreće, zadovoljstva i prije svega, ljubavi, za vas i vaše najbliže!
Sretnu i uspješnu novu 2016. godinu žele vam

Zvonimir i Kasandra!

Nema komentara:

Objavi komentar